vineri, 24 iulie 2015

5 Cărți pentru vară!

E vară,nuștii ce să faci,eu am găsit soluția ia o carte și citește.
Vreau astăzi să vă recomant 5 cărți pe care le puteți citi învara asta, înafară de listele voastre mari de la școală.

1. "Căutănd-o pe Alaska" de John Green
O carte minunată, și mai ales numai bună pentru adolescenți. În „Căutând-o pe Alaska”, John Green ne prezintă povestea lui Miles, un adolescent inteligent care decide să urmeze cursurile la același liceu la care a fost și tatăl lui. La internat, Miles se împrietenește repede cu colegul său de cameră, poreclit „Colonelul”, iar apoi acesta îl introduce în cercul său de prieteni. Astfel, Colonelul îi face cunoștință lui Miles cu cei doi prieteni ai săi: Takumi, un băiat japonez, iubitor de muzică rap, și Alaska, o fată inteligentă, dar impulsivă. Urmează o mulțime de peripeții care uneori implică tutunul și alcoolul, farse amuzante și farse care nu se termină întocmai cum era stabilit. Povestea depășește limitele în momentul în care un eveniment tragic zguduie lumea adolescenților, aceștia confruntându-se cu pierderi și multă suferință.

2. „Oscar și tanti Roz„ de Eric-Emmanuel Schmitt
O carte nu chiar consistentă, dar cu o povestioară adevarată."Oscar si Tanti Roz" este povestea tristă a unui baiețel de numai zece ani pe nume Oscar. Întamplările se petrec în spitalul unde acesta este internat pentru a se trata de leucemie. În carte se vorbește despre viață și moarte și observam că aceasta nu este numai o poveste despre suferința baiatului, ci și despre Dumnezeu. Tanti Roz, o asistentă în vîrstă din cadrul spitalului, este persoana cea mai apropiată băiatului dar și cea care i-a alinat suferinta în ultimele zile din viata lui. Deși parinții lui nu l-au îndemnat spre credință, Oscar ajunge să creadă în Dumnezeu și îndemnat de Tanti Roz îi scrie cîte-o scrisoare în fiecare zi. Tot în urma unui îndemn din partea asistentei, Oscar ajunge să trăiască în doar douăsprezece zile, toate etapele vieții, inclusiv pe acelea pe care datorită bolii necrutătoare nu a apucat să le parcurgă ... copilarie, adolescența, maturitate și batrînete.

3. "Agnes Grey" de Anne Bronte
Romanul de debut al lui Anne Bronte, inspirat din viața scriitoarei, urmarește destinul unei guvernante a cărei familie este ruinată. Protagonista se izbește de greutațile și nedreptațile întîmpinate in epoca vectoriană de femeile care vor să razbească prin propriile forțe. În cele din urmă, Agnes reușește să-și deschidă o mică școală împreună cu mama ei și iși gasește fericirea alături de bărbatul pe care îl iubește.

4."Rațiune și simțire" de Jane Austen
In Rațiune și Simțire Jane Austen ne spune povestea lui Elinor și Marianne, două surori care se avantă împreună pe caile întortocheate ale dragostei, dar fiecare mergînd în pași diferiți. Elinor e intruchiparea rațiunii, mereu preferînd să-i consoleze pe alții, lasîndu-și propria inimă să sufere tăcută, pe cînd Marianne este simțirea personificată, o fereastră fiind întotdeauna larg deschisă spre sufletul ei. Dar, așa cum spuneam, drumurile pe care le poartă iubirea sunt întortocheate iar cînd într-un final ajung la capat, uneori nici destinația și nici chiar tu nu mai ești același ca atunci cînd ai pornit la drum; iar cele doua surori Dashwood vor afla asta pe propria lor piele.

5."Cei trei Mușchetari" de Alexandre Dumas
Este un roman de Alexandre Dumas, care relatează aventurile tÎnărului d'Artagnan după ce sosește la Paris în urmărirea visului său de a deveni un mușchetar al regelui. D'Artagnan nu este însă unul din mușchetarii din titlu; acesta se referă la prietenii săi Athos, Porthos și Aramis.

"Citeşte. Numai citind mereu creierul tău va deveni un laborator nesfîrşit de idei şi imagini." – Mihai Eminescu

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu